Nejlepší nápady měsíce

24.4.2024

POŘÁDNÁ SNÍDANĚ JE ZÁKLAD

Polévka, dobře udělaná vejce, pořádný sendvič nebo něco sladkého? Vydatná snídaně (která mnohdy poslouží rovnou i za brzký oběd) může mít různé podoby. Pojďte to omrknout s námi!
22.4.2024

DRESINKY ZVEDNOU CHUŤ ZELENINY, SÝRŮ I MASA

Zálivky na zeleninové saláty, bramborové přílohy, ryby i maso, jsou tou správnou tečkou za servírováním jídel, které konzumujeme velice často. Většinou je spojujeme s lehkými pokrmy, které nezatěžují zažívání.
 
9.5.2024

NAKLÁDANÁ SLADKOKYSELÁ ZELENINA

Když se tenčí zásoby sladkokyselých okurek z loňské sezony a do nové sklizně je s jarem pořádně daleko, sáhněte po receptech na nakládanou zeleninu. Vyhoví vašim chutím.
8.5.2024

MANDLE V 5 RECEPTECH (A POKAŽDÉ ÚPLNĚ JINÉ!)

Bez mandlí si pečení těžko představit. Někdy z nich je máslový krém, někdy kynuté těsto, jindy křupavá krusta nebo dokonce mléko. A co teprve, když jimi nahradíte klasickou mouku!
6.5.2024

JAK NA BRIOŠKOVÉ TĚSTO

Ve Francii se briošky podávají k snídani s máslem a džemem podobně jako u nás pečivo z vánočkového těsta. Jsou však vláčnější a máslovější, i když se zdají obyčejné bez mandlí, rozinek a cukru.
3.5.2024

JAK RYCHLE USNOUT?

Honí se vám večer hlavou přehršle myšlenek, převalujete se z boku na boj a nemůžete usnout? Víme, jak usnete do jedné minuty.